فروشگاه داوود المنت
عرضه کننده انواع المنت صنعتی، ترموکوپل، ترموستات، ترمومتر و...
امروزه برای تنظیم دمای خانه، از وسیلهای به نام ترموستات استفاده میکنند، تا دما را در حد مطلوب نگه دارد. ترموستات از دو واژه ترمو به معنای گرما و ستات به معنای ایستادن تشکیل شده است. با توجه به معنی ترموستات میتوان گفت که این وسیله باعث حفظ دما میشود. یعنی وقتی که دمای اتاق پایین یا سرد است، سیستم گرمایشی روشن میشود و زمانی که دما به حد مطلوب رسید این سیستم قطع میشود.
به طور کلی ترموستات وسیلهای است که از آن برای ثابت نگهداشتن دمای یک سامانه در یک محدوده مشخص استفاده میشود. ترموستاتها با توجه به دمای هدفی که برای آن تعریف شده عمل میکنند. تعریف دمای هدف میتواند بهصورت کارخانهای یا توسط کاربر تعیین شود. پس از رسیدن دما به این نقطه، ترموستات شروع به کار میکند. ترموستاتها انواع مختلفی دارند که دو مورد از آنها شامل ترموستات بیمتال، گازی و هوشمند میشود. در ادامه با این ترموستاتها بیشتر آشنا خواهیم شد.
توجه نمودن به ویژگیها و نیز مشخصههای ترموستات و نیز نوع کاربریای که برای ان، از طرف خریداران در نظر گرفته میشود، یکی از اصولیترین و نیز اساسیترین نکاتی است که در هنگام خرید ترموستات، میبایست بدان توجه نمود. در صورت رعایت نکردن این موضوع، امکان خواهد داشت خریدار با انجام خریدی غیراصولی و نادرست، علاوه بر هدر رفت در هزینههایی که صرف شده است، به هدف و نیز کاربری مورد نظر و نیاز خود هم نرسد.
در صورتی که قصد خرید ترموستاتی باکیفیت و عملکرد بالا، مطمئن و نیز دارای طول عمری قابل قبول را دارید، و همینطور میخواهید کاربری مورد نیازتان را، به طورکامل پوشش بدهد، میبایست در انتخاب ترموستات مورد نظر، دقت نظری فراوانی را خرج دهید، زیرا هماطوری که میدانید تشخیص محصول اورجینال از تقلبی کاری بسیار دشوار است که در صورت خرید نکردن از مرکزی مطمئن، تنها پس از مدت زمانی اندک از خرید، متوجه اشتباهی که در خرید انجام داده اید، میگردید. شما خریداران گرامی ترموستات، با نظر به مطالب ذکر فوق میبایست انتخابی شایسته در خرید ترموستات انجام بدهید.
بدین منظور، با برقراری ارتباط با کارشناسان و یا بخش فروش ما، و یا با مراجعه به سایت، پس از انجام بررسیهای لازم و نیز کسب اگاهی مورد نیاز خود، خریدی اسان، مطمئن و همینطور سریع را تجربه نمایید. از محصولات وفروشگاه اینترنی ما دیدن کنفرمایید و تجربهی خریدتان را با دیگران نیز، به اشتراک گذارید.
ترموستاتها از نظر رنج کاری و نیز تعداد مراحل کار، جایگاه نصب و نیز نوع عملکرد، فصل سالی و نیز نوع سنسور و همینطور از منظر حرارت به انواع متنوعی تقسیم میگردند.
ترموستات آنالوگ از جمله ترموستاتهای پرطرفدار و محبوب در بازار فروش است. ترموستات آنالوگ به ترموستاتهایی گفته میشود که عملکرد آنها به صورت دستی است. ترموستات آنالوگدارای سنسور دیافراگمی است. ترموستات آنالوگ قابلاستفاده در انواع ساختمانهای تجاری و مسکونی، بیمارستان، هتل و… است. از مزیتهای ترموستات آنالوگ میتوان به این مورد اشاره کرد که ترموستاتهای آنالوگ با کاهش مصرف انرژی، باعث صرفهجویی در مصرف شده و نسبت به ترموستاتهای دیگر مقرونبهصرفهتر هستند. تفاوتی که بین ترموستاتهای آنالوگ و دیجیتال وجود دارد، این است که ترموستاتهای آنالوگ فاقد صفحه نمایشگر بوده و دقت آنها نسبت به ترموستاتهای دیجیتال کمتر است. از مزیتهای دیگر ترموستاتهای آنالوگ میتوان به ظاهری زیبا، قفل کودک، قابلیت اتصال به موبایل، وایفای، برنامه هفتگی و… اشاره کرد.
ترموستات هانیول را میتوان جزو ابزار کنترلی پرکاربرد در تأسیس ساختمان بهمنظور تنظیمکردن دمای محیط دانست. بهمنظور هوشمندسازی ساختمان، بهینهکردن سیستم گرمایشی و سرمایشی و تهویه مطبوع نیاز است تا ترموستاتها از کیفیت مطلوبی برخوردار باشند. ترموستات آنالوگ هانیول بهمنظور قطع و وصلشدن شیرآلات، رله، پمپ، شیر و فن در انواع فن کویلهای زمینی، سقفی و… در تأسیسات برودتی و حرارتی مورداستفاده قرار میگیرند.
ترموستات t ۶۳۷۳ اولین ترموستات آنالوگ تولید شده توسط شرکت هانیول است. این ترموستات با دارابودن کیفیت و قیمت مطلوب در بسیاری از مجتمعها و هتلهای بزرگ مورداستفاده قرار میگیرد. در این ترموستاتها دکمههای موجود در سمت راست ترموستات با نشاندادن جهت بالا و پایین وظیفه تنظیم دما را با افزایش و کاهش دما به عهده دارند. با فشاردادن دکمه سیستم صفحه تنظیمات ترموستات قابل نمایش است.
فانتینی شرکتی ایتالیایی است که نقش مهم و پررنگی را در زمینه تولید انواع تهویه مطبوع، تأسیسات الکتریکی، محافظت از سیستم و غیره ایجادکرده است. از ویژگیهای بارز محصولات فانتینی میتوان به زیبایی، سادگی، کیفیت و کارآمدی اشاره کرد. این برند همچنین پیشرفتهای چشمگیری در زمینه کنترل فشار، تنظیم دما از راه دور، ضدعفونی هوا تهویه و… داشته است. ترموستات فانتینی در انواع متفاوت دنبالهدار، اتاقی، صنعتی، مستغرق و جداری وجود دارد. کیفیت بالای این ترموستاتها باعث افزایش ماندگاری و طول عمر در آنها شده است.
در این میان ترموستات دنبالهدار را میتوان نوعی از ترموستاتهای مستغرق دانست که به ۲ شکل ترموستات دنبالهدار و ترموستات بدون دنباله وجود دارند. هرکدام از این ترموستاتها ویژگیهای متفاوتی دارند و در بازه دمایی بهخصوصی مورداستفاده قرار میگیرند. ترموستات فانتینی دنبالهدار در بازههای دمایی زیر قابلاستفاده است:
در دمای ۱۰ تا ۹۰ درجه سانتیگراد
۲۰ تا ۴۰ درجه سانتیگراد،
۳۵ تا ۲۰ درجه سانتیگراد،
۵۰ تا ۳۰۰ درجه سانتیگراد و
۴۰ تا ۱۲۰ درجه سانتیگراد.
مواد استفاده شده در انواع ترموستاتهای مکانیکی باعث تغییر شکل یا اندازه آنها در برابر گرما میشود. در ترموستاتهای مومی شاهد تغییر حالت ماده از مایع به گاز هستیم. از ترموستاتهای مومی در موتورهای خودرو، رادیاتور خانگی و میکسر دوش آب استفاده میشود. در واقع در این ترموستاتها با بالارفتن دما موم شروع به ذوبشدن میکند و در اثر انبساط بالا، میلهای از داخل محفظه خارج شده و باعث میشود تا قسمتی روشن یا خاموش شود. این ترموستات میتواند داخل موتور خودرو در شرایط دشوار ماندگاری بالاتری داشته باشد.
ترموستات وسیله تنظیم دما است و موجب حفظ دمای محیط یا سیستم در یک درجه دلخواه میشود؛ بنابراین اگر ترموستات نباشد، دمای مطلوب محیط بهواسطه عوامل مختلفی دائماً دچار تغییر خواهد شد. ترموستات بهکاررفته در سیستم خنککننده موتورهای احتراق از پرکاربردترین نوع ترموستات هستند. کار این نوع ترموستاتها حفظ دمای استاندارد موتور است.
استفاده از ترموستات در سیستمهای گرمایشی و سرمایشی از دیگر کاربردهای آن است. در زمان کاهش دمای محیط خانه، دستور روشن شدن سیستم گرمایشی توسط ترموستات صادر میشود. ترموستات دیجیتال نوع محبوبی از ترموستات بوده که دارای صفحه نمایشگر است. اطلاعات این صفحه شامل دمای دستگاه و تنظیمات مربوط به آن است. علاوه بر این، مدلهای پیشرفتهتر ترموستات دیجیتال، دارای نمایشگر با امکان نشاندادن تاریخ و ساعت است که موجب تنظیم بهتر دما میشود.
ترموستات دیجیتال دمای واقعی و مطلوب را نشان داده و نحوه عملکرد آن به شرح زیر است:
علامت pv نشاندهنده دمای واقعی است که با استفاده از سنسور مشخص میشود. در اثر مقایسه دمای واقعی و دمای مطلوب توسط ترموستات، اگر دمای واقعی از محدوده تعیینی خارج باشد، تنظیم دمای مجدد با سیگنال صورت میگیرد.
بخشهای مختلف ترموستات دیجیتال به شرح زیر است:
ورودی: کنترل و سنجش دما از وظایف این بخش است. این وظایف توسط سنسورهای ترموکوپل و RDT انجام میشوند.
خروجی: وظیفه این بخش شامل روشن و خاموشکردن تجهیزات گرمایشی و سرمایشی و همچنین صدور سیگنال و آلارمهای هشدار است. ترموستاتهای دیجیتال دارای سه خروجی رله ssr، جامد و خطی آنالوگ هستند که کارایی هرکدام متفاوت است.
پارامتر setpoint: معنای این پارامتر دمای مطلوب است. بر همین اساس ترموستات وظیفه حفظ دمای محیط در مقدار مشخص شده پارامتر را بر عهده دارد.
پارامتر آلارم: کاربرد این پارامتر در ترموستاتهای دیجیتال فعالکردن فرایند کنترل دما است.
پارامتر PID: امکان تنظیم این پارامتر بر روی حالت اتوماتیک در برخی از ترموستاتها و همچنین تنظیم دستی آن وجود دارد.
کار ترموستات الکتریکی انتقال دستور دریافتی از سنسور دمایی یا یک جریان الکترونیکی به یک رله مینیاتوری است. به این صورت قطع و وصل شدن جریان الکتریکی در یک دمای مشخص انجام میشود. ترموستاتهای الکتریکی در پاسخ به تغییرات دما سریعتر هستند.
علاوه بر این میتوانید ترموستاتهای الکتریکی را برای مقاصد ولتاژ خط یا ولتاژ پایین در نظر داشته باشید. این گجتها با ویژگیهایی مانند قابلیت برنامهریزی و عقبنشینی خودکار، امکانات زیادی را در اختیار شما قرار میدهند. به این دلایل، این نوع ترموستات قیمت بیشتری نسبت به جایگزینهای مکانیکی برای شما خواهد داشت.
ترموستات الکترومکانیکی، عمری طولانیتر نسبت به سایر انواع دارد. ترموستات الکترومکانیکی، با دریافت نمودن پیام از سنسور حرارتی، که به وسیله ی چندین رابط مکانیکی، به میکروسوئیچ ارسال گشته و مدار الکترونیکی دستگاه را، خاموش و روشن مینماید.
ترموستات بیمتال
ترموستات بیمتال یکی از سادهترین انواع ترموستاتها است. عملکرد این ترموستات این بهگونهای است که وقتی دو قطعه فلز مختلف با ضریب انبساط متفاوت که به هم چسبیدهاند، استفاده شود، به آن نوار دو فلزی یا بیمتال میگویند. نوار دو فلزی یا بیمتال مثل کلید یا پل در مدار الکتریکی عمل میکند و زمانی که کلید وصل میشود در نوار جریان برقرار میشود. سیستم گرمایشی گرما تولید میکند، و وقتی که نوار گرم شد یکی از فلزات بیشتر منبسط شده خم میشود. در نتیجه باعث باز شدن دو فلز شده و کلید خاموش میشود.
در ادامه فوراً جریان گرمایشی قطع و اتاق خنک میشود. با توجه به این مطلب، میتوان گفت دلیل انتخاب فلز از نوع مختلف در ترموستات بیمتال، منبسط شدن بیشتر یکی از آنها است. زمانی که اتاق خنک میشود نوار سرد شده و از حالت خمیدگی به حالت اول خود برمیگردد. در نتیجه با سرد شدن اتاق و سیستم، دوباره کلید روشن شده و جریان برقرار میگردد. در ترموستات با تعیین دمای مطلوب، زمان قطع و وصل شدن سیستم را تعیین میشود. همچنین خنک شدن سیستم بعد از گرمشدن معمولاً مدتی طول میکشد و بهگونهای نیست که به طور مداوم چند ثانیه روشن شود و چند ثانیه قطع شود. یکی از معایب ترموستاتهای بیمتال این است که واکنش سریع ندارند؛ یعنی برای سرد شدن و گرمشدن سیستم مدتزمان زیادی را میطلبد.
ترموستاتهای گازی یکی از انواع ترموستاتها هستند که برای کنترل دمای اتاق و منزل از آن استفاده میشود. اما لازم به ذکر است که این نوع ترموستات برای کنترل دمای جکوزی و استخرها مناسب نیستند. ترموستات این میزان دما را مطلوب کرده و سبب صرف انرژی و هزینه کمتر میشوند. فرآیند خنککردن سیستم بهوسیله ترموستاتهای بیمتال مدتزمان طول میکشد و این باعث پایین آمدن کاربرد آن شده است. این مشکل در ترموستاتهای گازی رفع شده و تغییرات دما با استفاده از یک جفت دیسک فلزی که بین آنها با گاز پر شده است اندازهگیری میشود.
این دیسکها سطح بزرگی دارند، نسبت به تغییرات دما حساس هستند و واکنش سریعتری را انجام میدهند. سطح این دیسکها صاف نبوده و موجها و فراز و نشیبهایی دارند. در حین انبساط و انقباض این فراز و نشیبها تغییر میکند. یعنی زمانی که دمای محیط بالا رفته و اتاق گرم میشود، گاز درونی صفحه منبسط شده و دیسکها از هم جدا میشوند. دیسک داخلی یک میکرو سوئیچ را در میان ترموستات جابهجا میکند که این میکروسوئیچ باعث قطع و وصل شدن مدار الکتریکی و تنظیم دما میشود. وقتی دما بالا میرود و گاز بین دیسکها منبسط میشود و دیسکها از هم فاصله میگیرند. زمانی که دمای هوا پایین میآید و اتاق سرد میشود گاز بین دیسکها منقبض شده و موجهای روی دیسک سمت یکدیگر آمده و به هم نزدیک میشوند.
یکی از انواع مدرن ترموستاتها، ترموستات هوشمند بر پایه اینترنت است که بیشتر در منازل مورد استفاده قرار میگیرد. این نوع ترموستات، با هوش مصنوعی، توانایی درک رفتار افراد و تنظیم دما بر این اساس انجام میدهد. در یک خانه که چند نفر زندگی میکنند، ممکن است از نظر دمایی بین افراد تفاوتهایی وجود داشته باشد؛ یعنی برخی سرمایی و برخی دیگر گرمایی باشند. همچنین در محیطهایی مانند آشپزخانه نیاز به هوای سردتری است تا به وسایلی همچون یخچال آسیب نرسد؛ اما اتاقهای داری پنجره، با محیط بزرگ، به دمای بالاتری نیاز دارند.
در این صورت ترموستات هوشمند بر پایه اینترنت، این موارد را شناسایی کرده و بر همین اساس عمل میکند. این وسیله با بررسی رفتار افراد طی یک الی دو هفته که دما را تنظیم میکند، میزان دمای مطلوب برای هر محیط را شناسایی میکند. در ادامه بهصورت خودکار تنظیم دمای محیط توسط این ترموستات صورت میگیرد. همچنین قابلیت تنظیم دما از راه دور، در این ترموستات وجود دارد که سبب بهینه شدن مصرف انرژی میشود.
ترموستات یکی از تجهیزات پرکاربرد و مهم در صنعت است که با هدف حفظ و کنترل دمای محیط، کاهش یا افزایش آن مورد استفاده قرار میگیرد. ترموستاتها کنترلکنندههای الکتریکی هستند که بهصورت خودکار بهمنظور تنظیم دما به انواع دستگاههای تولید سرما و یا گرما متصل میشوند. در این صورت با قطع و وصل کردن دستگاه، دمای محیط در مقدار تنظیم شده تثبیت میشود. برای مثال در مورد هیترها و دستگاههای تولید گرما، در صورت رسیدن دما به نقطه تنظیم شده ترموستات مدار برقی دستگاه را قطع میکند در صورت افت مجدد دما، با وصل شدن مدار برقی توسط ترموستات دستگاه روشن میشود. ترموستاتها به روشهای گوناگون و با سنسورهای مختلف بهمنظور کنترل و سنجش دما وجود دارند.
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
☎️ تماس با داوود المنت: 02133911876
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
شیر ترموستات رادیاتور از انواع تجهیزات کنترلگر دمای محیط در سیستمهای حرارتی با پایانههای رادیاتور است. در انواع رادیاتورهای گرمایش مرکزی از ترموستات مومی در شیرهای دما استفاده میشود در صورت گرم کردن رادیاتور و رسیدن به دمای مشخص شده، با انبساط شیر مومی و کاهش جریان آب رادیاتور، دما کاهش مییابد. استفاده از شیرهای ترموستات دار در داخل اتاقها باعث صرفهجویی در هزینه و مصرف انرژی شده و از افزایش دمای اتاق جلوگیری میکند.
شیر ترموستات وظیفه کنترل جریان آب گرم و یا بخار وارد شده به رادیاتور را به عهده دارد. شیرهای ترموستات درواقع با اندازهگیری دمای اتاق و مطابقت با دمای تنظیم شده روی شیر، باعث باز و بستهشدن مسیر برای عبور جریان از لولهی ورودی میشوند. به طور مثال وجود یک رادیاتور شوفاژ در آشپزخانه که دارای شیر ترموستات است، میتواند دمای اتاق یا سالن نشیمن را کنترل کرده و از افزایش دما در آن رادیاتور جلوگیری کند. نشیمن شیرهای ترموستات قادر هستند دمای اتاقهای کمتر استفادهشده را نیز کاهش دهند و باعث صرفهجویی در مصرف انرژی شوند. شیر ترموستات رادیاتور از ۲ قسمت زیر تشکیل شده است:
• عملگری که دارای ۱ مایع مو مانند و حساس به تغییرات دما است. با بالا و پایینرفتن دما مایع موم مانند داخل عملگر منقبض یا منبسط شده و با حرکت فنر باعث کنترل گرما میشود.
• شیر فنری که به لوله وصل است و در مواقعی که فشار لوله افت پیدا میکند باز است.
در این مقاله کاربرد ترموستات در صنعت مورد بررسی قرار گرفت. ترموستاتها تجهیزاتی هستند که باهدف تنظیم دمای محیط، با مکانیزم کاهش یا افزایش دما مورداستفاده قرار میگیرند.
همانگونه که در ادامه نیز بیان خواهد گردید، ترموستات انواع مختلفی داراست که هر کدام در دستههایی جدا قرار میگیرند و در داخل هر دسته نیز، هر یک ویژگیهای مرتبط و همینطور ویژهی خود را دارند، که کاربرد و کاربری هر یک را متمایز و منحصر به فرد میسازد.
این انواع مختلف که دستهبندیها را از یکدیگر متمایز میسازد، عبارتند از:
🔴 تقسیمبندی انان از نظر محل نصب
🔴 تقسیمبندی انان از نظر نوع عملکرد
🔴 تقسیمبندی انان از نظر حرارت
🔴 تقسیمبندی انان از نظر رنج
🔴 تقسیمبندی انان از نظر تعداد مراحل کار
🔴 تقسیمبندی انان از نظر نوع سنسور
🔴 تقسیمبندی انان از نظر فصلی
🔴 البته دو نوع ترموستات الکترونیکی و الکترومکانیکی نیز وجود دارد.
تفاوت در هر یک از مطالب گفته شده در بالا، سبب تغییر در قیمت انواع ترموستاتهای موجود میگردد و نقشی کلیدی در تعیین قیمتها را بازی میکنند.
ذکر این نکته ضروری است که در کنار تمامی مطالب فوق الذکر، نوسانات قیمت دلار هم در این قیمت گذاریها بیتاثیر نبوده و نخواهد بود.
شما خریدارن گرامی ترموستات، به منظور کسب اطلاعات بیشتر پیرامون ترموستات و قیمت ان، میتوانید به سایت داوود المنت مراجعه نمایید و محصول مورد نظر را دیده و با بخش فروش و کارشناسان ما تماس گرفته و از به صرفهترین قیمت ها، اطلاع بیابید.
بهروز رسانی در تاریخ 1401/09/21
هنوز حساب کاربری ندارید؟
ایجاد حساب کاربری